Een ’typische maandag’​ bestaat zoiets überhaupt?

Het is half 9 op maandagochtend, ik loop vol goede moed het kantoor binnen voor een nieuwe week vol voorbereidingen, overleggen en een congres. Komende woensdag staat er namelijk een havendebat op de planning waar ik verantwoordelijk voor ben. Afgelopen vrijdag zijn de badges en banners al binnengekomen en er zijn nu nog enkele dagen om de laatste details door te nemen. Maar we beginnen de week zoals altijd met de teammeeting met de andere productiemanagers.

‘Heb je hulp nodig? Heb je alles onder controle? Genoeg mensen beschikbaar?’

Mijn collega’s vragen met de beste bedoeling het hemd van me lijf. Alles om er zeker van te zijn dat alles goed loopt en je niet toevallig iets hebt gemist. Daarna hebben we het nog over de andere evenementen in de komende tijd en bespreken we doorlopende zaken zoals het verbeteren van processen.

Na de meeting heb ik tijd om de mail bij te werken, enkele actiepunten uit te voeren en de plattegrond van mijn beurzen bij te werken zodat die up-to-date zijn voor de salesmanagers. In een snelle vergadering met collega’s van het Mariteam geef ik hun een update over de stand van zaken van hun evenementen. Daarna in een snelle zit met het Automotive team een blik op hun evenementen.

Dan is het alweer tijd voor de lunch in het bedrijfsrestaurant. Ik loop met een groep collega’s van verschillende teams naar beneden om te kiezen uit Poké Bowls, hamburgers, een soepje of een belegd broodje. Altijd een verrassing wat vandaag het aanbod is.

Na de lunch moet ik toch echt aan de slag voor mijn event van deze woensdag. Draaiboeken schrijven, naam balken maken, weergaves controleren, stellingen in mentimeter zetten, livestream klaarzetten, presentaties controleren en samenvoegen, vragen van partners beantwoorden, stands beoordelen, microfoons controleren, laatste meeting met de locatie en het meest belangrijke: aantallen voor de borrel doorgeven.

Aan het eind van de dag staat het evenement voor 99% klaar en heb ik de volgende dag helemaal leeg gehouden om alle onverwachte wijzigingen in alle rust door te voeren. Want het leven van een productiemanager staat nooit stil en je moet altijd bedacht zijn op het onverwachte…

Productieleider

Robbert van Dijk

Productiemanager Events & Conferences

Een webinar organiseren in een ProMedia studio?

Heeft u vragen over het organiseren van een webinar of een hybride event? Of wilt u meer weten over de tarieven? Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen. We nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Meer informatie nodig? We helpen u graag.