5 valkuilen online event

Valkuil 1: Een fysiek event online is saaiiii

Online events moeten duidelijk sneller zijn dan live events. Een live event kan dan ook nooit een op een vertaald worden naar een online event. Het moet veel sneller en interactiever. Daar zitten ook voordelen aan, het stellen van vragen is bijvoorbeeld veel laagdrempeliger. Zorg dat je programma daarop inspeelt.

Valkuil 2: Techniek is meer dan een goede webcam

Er wordt nog wel eens gedacht dat goede camera’s de sleutel zijn tot een goede uitzending. De volgende valkuil (geluid) laat sowieso al zien dat dat niet zo is. Maar er komt veel meer bij kijken. Goed beeld met verschillende camera’s vraagt het nodige van de techniek. Ons advies: ga hier zelf niet in investeren, want om het echt goed te doen ben je zo tienduizenden euro’s verder en heb je een hele crew op de payroll (zoals wij). Besteed je aandacht aan de inhoud en laat het uitzenden maar aan ons over.

Valkuil 3: Geluid wordt enorm onderschat

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat een spreker vanachter zijn computer met een vertraging zit te schreeuwen in de laptop. Vreselijk! Goed geluid is een verademing. Het maakt de uitzending ook veel prettiger om te volgen. Daarom, zorg dat je professionele microfoons en versterking gebruikt. Als er sprekers op afstand inbellen, vraag ze dan altijd (beter verplicht het) om een koptelefoon met microfoon te gebruiken. Het ziet er iets minder strak uit, maar is veel fijner voor de oren van je deelnemers.

Valkuil 4: Geen draaiboek

Fake it till you make it. Helaas werkt dat niet bij online events. Een goed event begint bij een solide draaiboek waarin exact staat wie, waar, wanneer, wat gaat doen. Een goed draaiboek geeft alle betrokkenen rust en zorgt voor een soepele uitzending.

Valkuil 5: Wij van wc-eend

Ten slotte; let er op dat je sprekers een goed verhaal hebben. Een presentatie met drie slides over waar het bedrijf allemaal gevestigd is werkt misschien bij een normaal congres, online pikt men dat absoluut niet en is na enkele minuten het oordeel al geveld. Zorg er dus voor dat je je sprekers goed brieft en repeteer de presentatie vooraf. Een beetje onwennig wellicht, maar het zorgt er echt voor dat je uitzending beter wordt. Plan de repetitie niet te krap, zodat je ruimte hebt om aanpassingen te doen waar nodig. 

Een webinar organiseren in een ProMedia studio?

Heeft u vragen over het organiseren van een webinar of een hybride event? Of wilt u meer weten over de tarieven? Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen. We nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Meer informatie nodig? We helpen u graag.